Våra skyddande produkter för krävande användningsförhållanden

Våra produkter passar särskilt bra för krävande användningsförhållanden i driftstemperatursområdet -45°C till 90°C och som kräver beläggningar och lösningar som tål förslitning, belastning och har dämpande egenskaper. Detta uppnår vi med våra standardpolymerer och med särskilt utvalda polymerer kan vi gå upp till driftstemperatur 170°C.Vid tillverkningen av tekniska polyuretanprodukter använder vi formgjutning.

 Polymerbeläggningen skyddar era produkter och anläggningar från korrosion, från t.ex. kemikalier, mekanisk påfrestning eller fukt, vilket förlänger produkternas livslängd. Det är mycket kostnadseffektivt att byta ut beläggningen jämfört med att köpa en helt ny produkt.

 Dessutom kan beläggningen även användas för att dämpa buller som uppstår i en industriell tillverkningsprocess. Till exempel kan beläggningen av rullar och hjul leda till mycket tystgående drift i olika produktionslinjer. Beläggningen kan även användas för att förbättra tillverkningsprocessens funktionalitet t.ex. via friktionsstyrning.

 Polymerer kan användas för att belägga olika stål, som svart, rostfri, syrabeständigt och specialstål. Polyuretan kan till exempel fästas mycket hårt på metall eftersom själva bindningsstyrkan är till och med större än sprickhållfastheten hos PU. Utöver stål kan polyuretan även användas för beläggning av andra ämnen, som trä, betong, glasfiber och komposit. Materialets formbarhet gör också toppdesignen möjlig, även i flera färger.

 SOKAB har 30 års erfarenhet inom området och som en del av Ravelast Polymers -gruppen har vi tillgång till den senaste tekniken inom materialutveckling, produkt- och formplanering och tillverkning. Med hjälp av vårt samarbetsnätverk kan vi utveckla tvärvetenskapliga samt helt nya tillämpningar och lösningar, t.ex. använda nanoteknik i råämnena.

Produkterna designas och tillverkas lösningsspecifikt och i samarbete med kunden.

SOKAB tillverkar polyuretanprodukter i hårdhetklasserna 65° ShA – 75° ShD. 

Gruppen Ravelast Polymers har ännu ett produktutbud som täcker elastomer- och polymerkemibaserade gummi- och polyuretanprodukter i hårdhetsklasserna 25-97 ShA och 50-85 ShD. Vid tillverkningen av tekniska polyuretanprodukter använder vi i gruppen utom formgjutning också rotationsgjutning och blåsning. Motsvarande metoder på tekniska gummiprodukter är form- och autoklavvulkanisering samt kallimning.

Läs mer om gruppens serviceutbud här.